1. Ruokahävikki ratkaisee ekologisuuden. Suomessa kotitaloudet tuottavat yhteensä 120-160 miljoonaa kiloa ruokajätettä vuosittain. Yhden poisheitetyn kinkkusiivun ympäristövaikutukset ovat suuremmat kuin leikkelepakkauksen ympäristövaikutukset.


2. Pakattu tuote on usein pakkaamatonta ekologisempi. Pakkaus suojaa tuotetta vähentäen rikkoutumisesta, likaantumisesta tai pilaantumisesta johtuvaa hävikkiä. Valitse pakkauskoko tarpeesi mukaan, jolloin hävikkiä ei pääse syntymään ja pakkausmateriaalin määrä vähenee.


3. Uusiutuvat pakkausmateriaalit vähentävät öljysidonnaisuutta. Muoveja voidaan valmistaa myös uusiutuvista lähteistä. Esimerkiksi sokerintuotannon sivutuotteena valmistetaan biopohjaista polyeteeniä, jota jo käytetään monien erilaisten muovipakkausten valmistuksessa. Kierrätysmuovimateriaalien käyttö on kuitenkin usein ekologisempaa.


4. Kierrättäminen ja kierrätysmateriaalin käyttö kannattaa aina. Kierrätysmateriaalin käyttö pienentää pakkauksen ilmastonmuutosvaikutuksia ja vähentää neitseellisten raaka-aineiden käytön tarvetta. Kotona lajitelluista ja erilliskeräyksiin palautetuista kuluttajamuovipakkauksista valmistetaan uusia kuluttajatuotteita kuten kukkaruukkuja, siivousvälineitä ja kiertokasseja.


5. Biohajoava pakkaus ei välttämättä ole ekologinen. Biohajoavuus aiheuttaa haasteita kierrätyksessä. Biohajoava pakkaus kuuluisi lajitella biojäteastiaan, mutta ei välttämättä hajoa varsinkaan kotikompostissa riittävän nopeasti ja täydellisesti.